Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Прокуратура повідомила про підозру керівництву «гумцентрів» від партії «єдина росія» на тимчасово окупованій Луганщині

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру чотирьом особам у пособництві державі-агресора (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, після окупації територій Луганщини рф почала відкривати так звані «гуманітарні центри» від політичної партії «єдина росія».

Місцеві жителі з активною проросійською позицією обійняли керівні посади у гумцентрах «єдина росія» у Лисичанську, Привіллі та Новодружеську Сєвєродонецького району.

Підозрювані організовують роздачу матеріально-технічної допомоги на потреби загарбницьких угруповань збройних сил рф під виглядом гуманітарної допомоги від росії для постраждалих мешканців. До роботи гуманітарних осередків залучають волонтерів серед місцевого населення.

У пропагандистських медіа вони систематично заявляють про всебічну підтримку рф.

Пособники ворога активно популяризують діяльність партії та окупаційної влади. У так званих «гумцентрах» активно розповсюджується російська пропаганда, роздають партійні газети та агітують за підтримку дій держави-агресора.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантів у розшук та обрання запобіжного заходу.

Їм загрожує до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати від 10 до 15 років певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснює окружна прокуратура, оперативний супровід – співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 760