Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

За колабораціонізм судитимуть колишнього депутата, який при окупантах став так званим «головним лікарем»

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що навесні 2022 року депутат Новопсковської селищної ради Старобільського району 8 скликання почав активно співпрацювати з представниками країни-агресора.

Фігурант добровільно очолив так звану «Новопсковську центральну районну багатопрофільну лікарню лнр».

Обвинувачений організовує роботу установи, яка є складовою частиною фейкового «міністерства охорони здоров’я» так званої «лнр» та закликає персонал підтримувати окупантів.

Крім того, він неодноразово виступав перед камерами місцевих пропагандистських каналів псевдореспубліки, де розповідав про діяльність та «досягнення» вказаного медичного закладу.

За протиправні дії йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 221