Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2018

Органами прокуратури області особлива увага приділяється додержанню законів і конституційних прав в’язнів на охорону здоров’я в місцях несвободи

Органами прокуратури Луганської області, реалізовуючи повноваження, надані ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» особлива увага  приділяється   своєчасності та повноті надання ув’язненим і засудженим медичної допомоги в умовах несвободи.
Під час проведення перевірок з’ясовуються питання первинного обстеження затриманих, взятих під варту та засуджених, виявлення та лікування  тяжкохворих на небезпечні інфекційні захворювання (гепатит, туберкульоз, психічні захворювання), отримання препаратів замісної підтримувальної терапії, шпиталізації, дотриманню прав на вибір і доступ лікаря, харчуванню тощо.
До таких перевірок в державній установі «Старобільський слідчий ізолятор», спеціальних установах ГУНП в області залучаються спеціалісти вузької спеціалізації (лікарі: фтизіатр, кардіолог, психіатр, інфекціоніст, терапевт, нарколог інші) закладів охорони здоров’я,  Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Держпродспоживслужби.
Найбільш актуальні питання  щодо організації медичного обслуговування ув’язнених, які утримуються в Старобільському СІЗО,  про відповідальних осіб в ізоляторах тимчасового тримання ГУНП в області,  які повинні володіти основними практичними навичками з рятування та збереження життя людини, яка перебуває у критичному стані, облаштування спеціальних палат в закладах охорони здоров’я у поточному році обговорено на спільній нараді у заступника прокурора області за участю зацікавлених органів та підрозділів ДКВС, Національної поліції.
Узгодженими заходами вдалося покращити умови надання медичної допомоги  в медичній частині на базі слідчого ізолятору, в якій проведено капітальний ремонт у палатах-камерах, системи опалення, встановлено систему припливно-витяжної вентиляції.
Департаментом охорони здоров’я Луганської обласної військово-цивільної адміністрації  головним лікарям територіальних закладів охорони здоров’я направлено відповідні організаційно-розпорядчі документи з проблемних питань, а спіробітники спецустанов органів Національної поліції пройшли відповідне навчання.
Органами прокуратури області з метою усунення виявлених порушень вимог законів у цій сфері  внесено 23 вказівки, які розглянуті з вжиттям заходів до їх усунення, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб.
Зазначені питання перебувають на постійному контролі  у керівництва прокуратури Луганської області.

кількість переглядів: 772