Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2017

Забезпечення додержання прав неповнолітніх, які вступили в конфлікт з законом – пріоритет в діяльності органів прокуратури Луганщини

Упродовж минулого року органами прокуратури Луганщини вживалися заходи із забезпечення прав неповнолітніх, які потрапили у конфлікт з законом.
Вжитими превентивними заходами досягнуто позитивної тенденції до зниження на 14,4 % рівня злочинності серед неповнолітніх на 4,7 % кількості осіб, які вчинили кримінальні правопорушення.
Ведеться робота, направлена на практичне запровадження принципів гуманізації кримінального судочинства щодо неповнолітніх. Збільшилась кількість (на 54,5 %) направлених до суду клопотань про звільнення неповнолітніх підозрюваних від кримінальної відповідальності.
Активно впроваджуються можливості відновного правосуддя. До суду направлено 13 обвинувальних актів з угодами про примирення та 6 - з угодами про визнання винуватості.
Забезпечено додержання розумних строків досудового розслідування щодо неповнолітніх. Факти незаконного затримання, обрання запобіжних заходів відсутні.
На захист прав дітей при виконанні рішень у кримінальних провадженнях та застосуванні інших заходів примусового характеру внесено 34 документи реагування (вказівки) та, за результатами їх розгляду, притягнуто до дисциплінарної відповідальності 14 службових осіб.
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 951