Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2016

На Луганщині заочно судитимуть так званих «голову Центральної виборчої комісії» та «міністра фінансів» терористичної організації «ЛНР»

Вказані особи обвинувачуються у сприянні діяльності терористичної організації «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України), у вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 1 ст. 109 КК України), а також зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110 КК України).

Установлено, що голова так званої Центральної виборчої комісії «ЛНР» займав відповідну посаду у період з травня по вересень 2014 року та займався організаційними питаннями проведення 11 травня 2014 року незаконного референдуму на території Луганської області.

Так званий міністр фінансів терористичної організації «ЛНР» входить до керівного складу «ЛНР», організовує фінансування, функціонування та діяльність самозваних органів виконавчої влади, забезпечуючи своїми діями стійкість, керованість і тривалість злочинних дій терористичної організації «ЛНР».

Враховуючи те, що обидва обвинувачених перебувають на тимчасово окупованій території Луганської області та продовжують працювати на терористів, за результатами спеціального досудового розслідування прокуратурою Луганської області обвинувальні акти стосовно них направлено до суду для заочного засудження.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 109 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2100