Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2016

На Луганщині до суду направлено справу правоохоронця, який «заробляв» на блокпосту

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2015 року вказаний міліціонер разом з іншим правоохоронцем, щодо якого здійснюється окреме кримінальне провадження, під час несення служби на блокпосту в селищі міського типу Станиця Луганська зупинили для перевірки документів та особистих речей мешканця тимчасово окупованого Луганська, який виїжджав на територію України для постійного проживання.

У ході розмови правоохоронцям стало відомо, що останній везе велику суму грошей, отриманої від продажу нерухомості у місті Луганську. Задля заволодіння вказаними грошовими коштами, вони провели більш ретельний огляд особистих речей потерпілого вже за межами блокпоста.

Внаслідок умисних, протиправних дій, які виразилися у вчиненні дій, що явно виходять за межі наданих правоохоронцям прав та повноважень, та супроводжувалися погрозою застосування насильства, міліціонери заволоділи грошовими коштами, які належать потерпілому, у сумі 5,1 тис доларів США.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2612