Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2017

На Луганщині судитимуть так званого «начальника служби залізничних перевезень міністерства інфраструктури та транспорту «ЛНР»

Розслідуванням встановлено, що у 2015 році мешканець Луганщини надав згоду на призначення себе на так звану посаду «начальника служби залізничних перевезень «Луганська залізниця» міністерства інфраструктури та транспорту ЛНР» та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного структурного підрозділу терористичної організації.

Наразі учасник терористичної організації видає накази, розпорядження, обов’язкові до виконання підпорядкованими працівниками, організовує та контролює транспортування через неконтрольовану органами державної влади України ділянку кордону товарів (військову техніку, вугілля, паливно-мастильні матеріали тощо) для забезпечення функціонування інших підрозділів терористичної організації «ЛНР» та виконує інші дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які опинилися на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки поплічник терористів переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

 

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2670