Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2018

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно учасників злочинної групи, які заволоділи вугільною продукцією ПАТ «Лисичанськвугілля», завдавши збитки державі на суму 11,3 млн грн

Досудовим розслідуванням встановлено, що з метою заволодіння вугільною продукцією ПАТ «Лисичанськвугілля», єдиним акціонером якого є держава в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (100% акцій), приблизно на початку жовтня 2015 року директором відокремленого підрозділу «Шахта «Привільнянська» Публічного акціонерного товариства (ПАТ) «Лисичанськвугілля» та мешканцем міста Луганськ, який наразі мешкає у м. Сєвєродонецьк, була створена організована злочинна група, до складу якої увійшли головний інженер відокремленого підрозділу (ВП) «Шахта «Привільнянська», начальник ділянки поверхнево-технологічного комплексу шахти, а також два директори суб’єктів господарської діяльності.

Протягом грудня 2015 року – квітня 2016 року учасники організованої злочинної групи, шляхом зловживання службовим становищем та внесення в офіційні документи неправдивих відомостей, заволоділи вугільною продукцією ВП «Шахта «Привільнянська» ПАТ «Лисичанськвугілля» у кількості 2291 тонна, тим самим завдали збитки державі в особливо великих розмірах на загальну суму 11,3 млн гривень. У подальшому через суб’єктів господарської діяльності, керівники яких входили до складу організованої групи, частина вказаного вугілля була реалізована, а отримані грошові кошти переведені у готівку за допомогою підприємств з ознаками фіктивності.

Нагадаємо, правоохоронцями Луганщини вперше застосовано норми Кримінального процесуального кодексу України щодо притягнення до кримінальної відповідальності юридичної особи.

 

Довідково: за вчинення вказаних кримінальних правопорушень учасникам організованої злочинної групи загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2173