Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2018

Прокуратурою Луганської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України в Луганській та Донецькій областях затримано заступника міського голови під час одержання неправомірної вигоди

Наразі досудовим слідством встановлено, що наприкінці 2017 року високопосадовець вимагав грошові кошти від директора будівельної компанії в якості «відкату» у розмірі 10% від вартості об’єкту будівництва при виконанні цією компанією будівельних робіт з ремонту електричних мереж, приміщень систем опалення, водопостачання та водовідведення будівлі однієї з лікарень міста Сєвєродонецька.

15.02.2018  під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 135 тис грн посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України.  Вирішується питання щодо повідомлення означеній особі та посереднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Слідчими та прокурорами проводиться комплекс невідкладних слідчих-розшукових дій, спрямованих на документування злочинної діяльності, тривають обшуки за місцем мешкання та роботи чиновника.

Найближчим часом прокурорами до суду буде направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під варту.

Досудове розслідування триває. На цей час перевіряється причетність означеної службової особи до вчинення інших корупційних злочинів на території області.

 

 

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

           

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 4089