Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

На Луганщині взято під варту бойовика терористичної організації «ЛНР», затриманого напередодні на КПВВ «Майорськ»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2017 року громадянин України увійшов до складу терористичної групи, обіймаючи «посаду» так званого «розвідника-гранатометника» 2 Окремої механізованої бригади 2 артилерійського корпусу Народної міліції «ЛНР».

Реалізуючи свої злочинні наміри, з березня 2017 року по квітень 2018 року зловмисник здійснював розвідку артилерійського корпусу Народної міліції «ЛНР», яка із застосуванням тяжкого озброєння з 2014 року та по теперішній час вчиняє обстріли позицій, військових, цивільних об’єктів та населення на території Станично-Луганського та Новоайдарського районів Луганської області.

Під час спроби перетину КПВВ «Майорськ» поплічника терористів затримано співробітниками 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За клопотанням процесуального керівника ухвалою Сєвєродонецького міського суду поплічнику терористів обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

 

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2131