Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2018

На Луганщині повідомлено про підозру директору кафе за фактом масового отруєння під час проведення освітнього заходу

Під час досудового розслідування встановлено, що особа-підприємець будучи відповідальною за виконання вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів у межах своєї діяльності, а також в порушення вимог законодавства допустила до обігу харчових продуктів персонал, який не має спеціальної освіти та не пройшов навчання з питань гігієни.

Внаслідок порушення технології приготування, неналежної термічної обробки продуктів та через порушення санітарних норм сталося забруднення страв патогенними мікроорганізмами – стафілококом та бактеріями групи кишкової палички.

Наразі директору кафе повідомлено про підозру за фактом порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання інфекційним захворюванням і боротьби із ними, що спричинили поширення цих захворювань та обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Нагадаємо, 20.04.2018 перед початком проведення освітнього заходу «Дитячий Хакатон» у м. Сєвєродонецьку, відбулось масове отруєння дітей та дорослих.


Довідково: санкція ч. 1 ст. 325 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 2035