Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2019

На Луганщині припинено діяльність злочинної групи, що здійснювала контрабанду наркотичних засобів до РФ

Встановлено, що двоє жителів Луганської області, за попередньою змовою між собою, організували канал незаконного переміщення наркотичних засобів через митний кордон України до території Російської Федерації. Незаконне переміщення останні здійснювали на власному автомобілі, приховуючи наркотичні засоби під час проходження митного контролю.

Так, 08.09.2019 з метою контрабандного переміщення через митний кордон України до Російської Федерації з приховуванням від митного контролю наркотичних засобів, вказані громадяни України в’їхали на автомобілі на територію міжнародного пункту пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення «Танюшівка» Луганської митниці. При письмовому декларуванні вказали, що заборонених предметів через митний кордон України не переміщують, але в ході огляду місця події в них виявлено та вилучено пакунок із речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору (вагою приблизно 100 грамів), який вони намагалися перемістити на територію РФ з приховуванням від митного контролю.

Натепер вказані особи затримані в порядку ст. 208 КПК України та їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 КК України.

Готуються клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 305 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1613