Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2020

Верховний суд підтвердив безпідставність збільшення ціни на газ для дошкільного навчального закладу в Луганській області

Встановлено,  що на початку 2019 року дошкільний навчальний  заклад уклав договір з підприємством та мав заплатити близько 630 тис. грн за постачання природного газу. В подальшому сторони без належних правових підстав підписали додаткові угоди, за якими зменшили обсяги державної закупівлі, а ціну палива збільшили майже на 20 %.

Господарський суд Луганської області за позовом Лисичанської місцевої прокуратури визнав недійсними додаткові угоди до договору постачання природного газу.

Проте, Східний апеляційний господарський суд, допустивши неправильне застосування норм матеріального права, за апеляційною скаргою відповідача скасував рішення суду першої інстанції про задоволення позову.

Вказане судове рішення апеляційної інстанції прокуратура оскаржила до Верховного Суду, який скасував постанову суду апеляційної інстанції, задовольнив касаційну скаргу прокурора у повному обсязі, чим підтвердив законність вимог прокуратури та зобов’язав відповідача сплатити безпідставно сплачені кошти.

Рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1549