Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2020

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом смерті восьмирічної дівчинки від пневмонії через батьківський недогляд

Встановлено, що 5 квітня 2020 року у м. Лисичанську померла 8-річна дівчинка. За попереднім висновком судово-медичної експертизи, смерть дитини настала внаслідок гнійної пневмонії. У потерпілої взяті аналізи на наявність короновірусної інфекції COVID-19.

За даними слідства, батьки дівчинки зловживали алкогольними напоями, не виконували батьківські обов’язки та вели аморальний спосіб життя. У грудні 2018 року дітей із цієї сім’ї вилучили та помістили до центру соціально-психологічної реабілітації, а батьків притягнули до адміністративної відповідальної за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей). Після проведення з ними профілактичної роботи, діти були повернуті в родину за заявою матері.

З початку березня 2020 року дівчинка разом зі своєю 5-річною сестрою проживала з бабусею. Протягом тижня у неї була висока температура та кашель. Втім рідні дитини до лікарів не зверталися, вважаючи, що це звичайна застуда. За цей час померла контактувала лише з бабусею та молодшою сестрою.

У ході досудового розслідування, яке здійснюватиметься слідчими  Лисичанського відділу поліції  ГУНП  в Луганській області, встановлюватимуться усі обставини смерті дитини.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2771