Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2020

На Луганщині затримано двох поліцейських під час одержання неправомірної вигоди від перевізників (ФОТО)

За даними слідства, поліцейські чинили тиск на бізнес та перешкоджали здійсненню автоперевізниками підприємницької діяльності. За можливість займатися вантажними та пасажирськими перевезеннями на автошляхах Луганської та Донецької областей вони щомісячно вимагали неправомірну вигоду по 1 тис. грн з кожного транспортного засобу. Крім того, за «допомогу» у вирішенні проблемних питань із державними органами додатково вимагалась така ж сума – 1 тис. грн. Під час документування двох фактів одержання неправомірної вигоди вказані особи отримали від одного з фізичних осіб-підприємців близько 20 тис. грн.


Наразі тривають обшуки за місцями роботи та проживання затриманих. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Також проводяться слідчі дії, спрямовані на викриття інших причетних до вчинення злочину осіб з числа керівництва Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Під час проведення обшуку у одного з фігурантів провадження було знайдено та вилучено грошові кошти на загальну суму півмільйона гривень, походження яких особа пояснити не змогла.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2382