Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2020

Жінці загрожує в’язниця за підкуп виборців

За даними слідства, улітку 2019 року обвинувачена у складі групи осіб, з метою отримання окремим кандидатом більшої кількості голосів виборців на позачергових виборах до Верховної ради України, здійснювала незаконну агітацію під виглядом надання благодійної допомоги на території одномандатного виборчого округу № 107. За голосування за конкретного кандидата на виборах виборцям пропонували та надавали грошові кошти у сумі 100 гривень, а також цукор у мішках, на яких у вигляді тексту та зображення містилася інформація агітаційного характеру зі згадуванням конкретного кандидата в народні депутати України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Лисичанського ВП ГУНП в Луганській області.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

 

Пресслужба прокуратури Луганської області

(за матеріалами Лисичанської місцевої прокуратури)

 

кількість переглядів: 1573