Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2020

Масштабні пожежі вздовж лінії розмежування на Луганщині – розпочато кримінальні провадження (ФОТО)

За процесуального керівництва місцевих прокуратур Луганської області за фактами масштабних пожеж на Луганщині розпочаті кримінальні провадження щодо порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки (ч. 1, 2 ст. 270 КК України).

За попередніми даними, 30 вересня 2020 року у Луганській області зафіксовано 146 пожеж лісових масивів, трави та чагарників. Внаслідок надзвичайно складних погодних умов та сильного вітру вогонь поширився на майже 10 тис. га за добу.

Найбільш складна ситуація склалася вздовж лінії розмежування від смт Станиця Луганська до м.Сєвєродонецька – лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. У вогняному кільці опинилися 11 селищ у безпосередній близькості до Сєвєродонецька.

Наразі локалізовано та ліквідовано 82 пожежі, гасіння ще 64 продовжується – у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах.

За останніми даними, внаслідок значних опіків та отруєння чадним газом загинуло 6 осіб, один із них – лісничий, 12 осіб госпіталізовано. За оперативними даними, з населених пунктів, що опинилися під загрозою, евакуйовано 120 людей. Вигоріло та пошкоджено вогнем орієнтовно 424 будівлі, з них 311 – житлові будинки.

Сформовано обласний оперативний штаб із надання допомоги постраждалим внаслідок пожеж.

Всього в гасінні задіяні 1229 людей особового складу та понад 200 одиниць техніки. Залучені підрозділи рятувальників Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської та Харківської областей.

Після підтвердження «режиму тиші» до боротьби з вогнем залучили також авіацію.

Тривають слідчі дії.

Хід досудового розслідування кримінальних проваджень перебуває на особистому контролі керівника Луганської обласної прокуратури.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1343