Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2020

Ювенальні прокурори Луганщини припинили використання незаконно наданих в оренду приміщень закладу освіти вартістю майже 1 млн грн

За позовами Старобільської місцевої прокуратури визнано недійсними  3 неправомірні договори оренди нежитлових приміщень закладу освіти загальною площею 470 кв. м вартістю майже 1 млн гривень.

Ювенальні прокурори встановили, що упродовж 2015-2019 років між відділом освіти Старобільської районної державної адміністрації Луганської області та трьома різними суб’єктами господарювання укладено договори на передачу в оренду будівель Старобільського міжшкільного навчально-виробничого комбінату. У зв’язку з тим,  що нерухоме майно закладу освіти не підлягає використанню не за освітнім призначення та з метою захисту інтересів держави у сфері дитинства, місцева прокуратура звернулася до суду.

Господарським судом Луганської області орендарів зобов’язано повернути приміщення балансоутримувачу – відділу освіти Старобільської райдержадміністрації.

При апеляційному оскарженні рішення  одним з відповідачів  Східний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та залишив апеляційну скаргу без задоволення.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1340