Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2020

Учасника незаконного збройного формування РФ, якого викрито під час перетину лінії розмежування, взято під варту (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури учасника незаконного збройного формування РФ, який напередодні перетнув лінію розмежування поза встановленими пунктами пропуску у Новоайдарському районі, затримано за фактом участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, наприкінці 2014 року 17-річний мешканець Луганської області вступив до лав одного з нерегулярних незаконних збройних формувань, контрольованих Російською Федерацією, та брав участь у збройному супротиві силам та засобам ООС на лінії зіткнення в районі населеного пункту Слов’яносербського району, виконуючи роль оператора-навідника БПМ та зв’язківця, сприяючи таким чином діяльності окупаційної адміністрації РФ. У 2015 році у рамках кримінального провадження йому було повідомлено про підозру та оголошено у розшук.

23 жовтня 2020 року Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У рамках досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою вину, сприяє розкриттю злочину та надав свідчення про участь інших учасників збройних формувань окупаційної влади.

Досудове розслідування здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Пресслужба  Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1292