Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2020

Засуджено мешканок Луганщини, які брали активну участь в організації та проведенні псевдореферендуму

За публічного обвинувачення прокурорів управління нагляду  у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту Луганської обласної прокуратури Біловодським районним судом ухвалено вироки двом мешканкам Станично-Луганського району у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). Засудженим призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік.

Встановлено, що у травні 2014 року двоє жінок, за попередньою змовою з іншими особами, брали участь в організації та проведенні незаконного референдуму щодо визнання самостійності так званої «ЛНР» у якості членів дільничних виборчих комісій. Вказані особи формували списки виборців, видавали місцевим жителям «бюлетені», слідкували за процесом та порядком голосування, брали участь у підрахунку голосів.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими третього управління ГУ Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

На даний час вироки суду не набрали законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів із дня проголошення вироку. 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1556