Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2020

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні (ФОТО)

У п’ятницю, 27 листопада 2020 року, на Луганщині відбулися меморіальні заходи  з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга взяв участь у  мітингу-реквіємі  біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років на території храмового комплексу «Лісова дача».

Акція скорботи розпочалася зі вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих в роки геноциду українського народу. Учасники жалобного заходу поклали квіти й колоски до пам’ятного знаку  та запалили лампадки.

«Це криваві сторінки нашої історії та надзвичайно болюча тема. Наша держава тричі переживала роки голодоморів, які забрали життя мільйонів українців. Я впевнений, що кожен чув з розповідей бабусь чи дідусів про те, що насправді відбувалося під час Великого Голоду. На те покоління випало чимало страждань. І тільки пам’ятаючи про минуле, ми глибше розуміємо нинішні проблеми», – наголосив Микола Прибіга.

Також керівник обласної прокуратури закликав працівників органів прокуратури Луганщини долучитися до всеукраїнської  акції «Запали свічку памְ’яті», яка відбудеться у суботу о 16-й годині  для вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1148