Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2020

Судитимуть шістьох учасниць проведення так званого «референдуму» на Луганщині

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду шість обвинувальних актів за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.2 ст.110 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року на території Луганщини – у м. Рубіжне, м. Золоте Попаснянського району, с. Колядівка Новоайдарського району та смт Троїцьке Троїцького району за участі місцевих мешканок організовано та проведено так званий «референдум» щодо підтримки «Акта про державну самостійність ЛНР». Вказані особи виконували функції «членів виборчої комісії»: формували списки, видавали місцевим жителям «бюлетені», слідкували за процесом та порядком голосування на «виборчих дільницях» та брали участь у підрахунку «голосів».

Результати псевдореферендуму у подальшому використані представниками так званої «центральної виборчої комісії ЛНР» окупаційної адміністрації РФ в Луганській області для проголошення державної самостійності «ЛНР».

Досудове розслідування здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1479