Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2021

У мешканця Луганщини вилучено 6,5 кг вибухівки – прокуратура наполягатиме на взятті підозрюваного під варту (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито чоловіка, який займався на території регіону збутом вибухівки.

Під час оперативних заходів 43-річний мешканець міста Сєвєродонецьк реалізував 6,5 кг нітроцелюлозних вибухових речовин – артилерійського пороху. У ході санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено грошові кошти, який він отримав за збут вибухонебезпечного товару.

Торгівця вибухівкою затримано у порядку  ст. 208 КПК України.

Сьогодні, 15 січня 2021 року, вказаній особі повідомлено про підозру в придбанні, зберіганні та збуті вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. У зв’язку з тим, що злочин входить до категорії  кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, обласна прокуратура наполягатиме на взятті громадянина під варту.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУНП Луганщини.

У разі доведення вини,  підозрюваному загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покарання, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1269