Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2021

Розкрито серію грабежів та розбійних нападів у Лисичанську – зловмисника затримано та взято під варту

За процесуального керівництва Лисичанської місцевої прокуратури  Луганської області слідчими Лисичанського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області розкрито серію грабежів та розбійних нападів, встановлено місцезнаходження та затримано зловмисника.

За даними слідства, на початку січня цього року у місті Лисичанськ було скоєно напади на жінок невідомою особою, яка із застосуванням насильства, небезпечним для життя, викрадала  майно  та втікала з місця злочинів.

Зловмисник відстежував потенційних жертв, переслідував їх на шляху до місця проживання та, вибравши зручний момент, нападав з метою заволодіння їхнім майном. У потерпілих він забирав грошові кошти, документи, банківські картки, особисті речі.

Так, за короткий проміжок часу було  вчинено 3 грабежі та 1 розбійний напад.

У ході проведення розшукових заходів правоохоронці встановили особу, причетну до вчинення злочинів –  31-річного місцевого мешканця, раніше  неодноразово судимого за грабежі, крадіжки й розбійні напади та умовно-достроково звільнений з місця позбавлення волі. Крім того, на даний час у суді стосовно нього перебуває на розгляді обвинувальний акт за вчинення 15 епізодів злочинної діяльності – крадіжок упродовж 2019-2020 років (ч.ч. 2, 3  ст. 185 КК України).

Наразі чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 2 ст. 186 (грабіж),  ч. 2 ст. 187 (розбійний напад), ч. 1 ст. 357 (викрадення документів) КК України,  а також  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність підозрюваного до скоєння аналогічних кримінальних правопорушень на території інших міст нашої області.

Чоловікові загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської  місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1089