Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2021

Викрито шахрайську схему керівника одного з підрозділів ГУ ДСНС Луганщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного зі структурних підрозділів Головного управління  Державної  служби з надзвичайних ситуацій України в Луганській області у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), що завдало значної шкоди потерпілому (ч. 2  ст. 190 КК України).

За даними слідства, посадовець ДСНС вирішив незаконно збагатитись за рахунок державної програми придбання житла для осіб служби цивільного захисту з подальшою передачею його у фінансовий лізинг, яка  передбачає виплату коштів продавцю Державною іпотечною установою.

Підозрюваний підібрав через агенство нерухомості трикімнатну квартиру у м. Сєвєродонецьку, власником якої була літня жінка. У подальшому він замовив оцінку нерухомого майна, ввів 72-річну пенсіонерку в оману щодо реальної його вартості та домовився з нею придбати житло за меншу ціну.

Між продавцем житла та Державною іпотечною установою було укладено договір купівлі-продажу та перераховано відповідно до оцінки квартири  понад 850  тис. грн на банківську картку.

У подальшому підозрюваний скористався похилим віком жінки та реалізував шахрайську схему заволодіння її коштами. Він запропонував свою допомогу в обміні суми  та після цього обманним шляхом заволодів понад 200 тис. грн  – різницею між реальною за договором купівлі-продажу вартістю житла та узгодженою з потерпілою ціною  при введенні її  в оману.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – Головним відділом по боротьбі з корупцію та організованою злочинністю Головного управління СБУ  Донецькій та Луганській областях.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує до 3  років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1143