Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2021

На Луганщині попереджено два факти контрабанди наркотичних засобів до РФ (ФОТО)

Протягом останньої доби в Луганській області правоохоронцями викрито два факти контрабанди наркотичних засобів до Російської Федерації.

За даними слідства, у районі населеного пункту Мілове прикордонники виявили факт підготовки до переміщення поза митним контролем наркотичного засобу через кордон з України до РФ з використанням квадрокоптера. На місці події вилучено два ящика з пакунками речовини рослинного походження, ймовірно, канабісом.

 

Також викрито спробу контрабанди метадону через митний пункт пропуску «Мілове» до РФ. Невстановлені особи намагались перевізником перемістити через українсько-російський кордон наркотичний засіб на окуповану територію Луганщини. Під час огляду особистих речей, які правопорушники віддали водію автобуса для начебто передачі їх рідним, виявлено та вилучено понад 100 згортків з речовиною білого кольору, за попередніми даними, метадоном.

За вказаними фактами за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування. Попередня правова кваліфікація –  контрабанда наркотичних засобів, тобто незаконне  переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305 КК України).

Вилучені в обох випадках наркотичні засоби та знаряддя вчинення злочину – квадрокоптер направлено для проведення судової експертизи.

Наразі триває досудове розслідування. Встановлюються усі обставини та коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління Головного управління  СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1105