Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2021

Бюджет Сєвєродонецької міської територіальної громади отримає 1,6 млн грн – позов обласної прокуратури задоволено у повному обсязі

Позов Луганської обласної прокуратури про стягнення з приватного підприємства до бюджету Сєвєродонецької міської територіальної громади заборгованості за користування 3,4 га землі під торговельним центром задоволено у повному обсязі.

Господарський суд м. Києва підтримав позицію обласної прокуратури та зобов’язав відповідача сплатити 1,6 млн грн боргу за договором оренди земельної ділянки комунальної власності.

Прокурори встановили, що у 2016 році товариство з обмеженою відповідальністю придбало будівлю торговельного центру на території міста Сєвєродонецьк. Водночас правовстановлюючі документи на земельну ділянку під об’єктом нерухомості не було оформлено, а отже орендна плата до місцевого бюджету не сплачувалася.

У зв’язку з невиконанням відповідачем вимог земельного законодавства  та недоотриманням громадою коштів за оренду землі прокуратура в інтересах держави звернулася до суду.

Під час судового розгляду позовної заяви підтверджено, що приватне підприємство як власник будівлі та землекористувач зобов’язане сплачувати орендну плату за землю, яку громада надала для розміщення та обслуговування ТЦ.

Зазначимо, що раніше обласна прокуратура повідомляла про задоволення позову щодо стягнення із вказаного ТОВ заборгованості у розмірі 1,1 млн грн, яка утворилася за інший період. Наразі апеляційна скарга відповідача, який не погодився з рішенням суду першої інстанції, перебуває на розгляді Східного апеляційного господарського суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 911