Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

На Луганщині розпочато кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати гірникам шахти «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» (ВІДЕО)

Лисичанська окружна прокуратура Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом невиплати заробітної плати гірникам шахти «Гірська» державного підприємства «Первомайськвугілля» (ч. 1 ст. 175 КК України).

За даними слідства, з 5 травня 2021 року проводиться страйк 15 гірників, які відмовляються підніматися на поверхню та вимагають виплатити  заборгованість із зарплатні.

У ході досудового розслідування встановлено, що заборгованість утворилася за рахунок невиплати 50% заробітної плати  за січень-березень та 100% за квітень поточного року. Станом на сьогодні вона складає майже 40 млн  гривень.

У кримінальному провадженні слідчими поліції за процесуального керівництва прокуратури проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюються усі обставини кримінального правопорушення. Також  слідством з’ясовується питання щодо наявності коштів у підприємства для виплати зарплатні, допитуються рідні страйкуючих шахтарів.

Станом на 15.00 7 травня 2021 року під землею залишаються 14 шахтарів. Вони забезпечені харчуванням, питною водою, теплими речами  та місцями для сну. У зв’язку зі станом здоров’я на поверхню піднято одного гірника.

Наразі вирішується питання щодо для виплати  заборгованості за квітень  та у подальшому –  в цілому.

Досудове розслідування проводиться слідчими відділу поліції № 4 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Стан досудового розслідування перебуває на контролі керівництва Луганської обласної прокуратури.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 1354