Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2021

На Луганщині припинено діяльність злочинної групи, яка налагодила систематичний збут наркотичних засобів та психотропів

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури викрито діяльність злочинної групи, яка займалася незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин, а також посівом та вирощуванням рослин конопель (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, четверо учасників групи систематично розповсюджували на території міста Сєвєродонецьк психотропні речовини амфетамін та PVP, а також наркотичний засіб канабіс через ряд зареєстрованих Телеграм-каналів. Наркотовар вони передавали замовникам шляхом «закладок» після перерахування грошових коштів на банківські рахунки.

Під час проведення обшуків у фігурантів виявлено та вилучено підготовлені для збуту 120 згортків з амфетаміном, 41 zip-пакет з психотропною речовиною «PVP», наркотичний засіб канабіс, частину якого вже було розфасовано у 228 пакетів, насіння та рослини конопель в горщиках й пластикових стаканах.

Крім того, правоохоронці вилучили обладнання для вирощування нарковмісних рослин в тепличних умовах: світлодіодні та ультрафіолетові лампи, вентилятор, ємності з добривом, а також устаткування для зважування та пакування, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, грошові кошти тощо.

Учасників злочинної групи затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено їм про підозру у вчиненні злочинів. Наразі до усіх підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 843