Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Збір даних для ФСБ РФ про ракетні розробки – державного зрадника засуджено до 8 років позбавлення волі (ФОТО)

За публічного обвинувачення управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури мешканця Сєвєродонецька засуджено до 8 років позбавлення волі за державну зраду (ч. 1 ст.111 КК України).

Під час судового розгляду прокурори довели, що у 2018 році громадянин був завербований співробітниками так званого «міністерства державної безпеки ЛНР» під кураторством ФСБ Російської Федерації. На виконання завдання агент спецслужби мав зібрати дані про розробки військового озброєння у ракетобудівній галузі. Для цього він налагодив контакти з військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил, які мали доступ до інформації з грифом «таємно». За грошову винагороду агент запропонував військовим надати секретну документацію щодо сучасного ракетного комплексу.

Під час фотографування та пересилання співробітникам ФСБ РФ  імітаційної документації у травні 2020 року чоловіка затримали. За виконання завдання він мав одержати 10 тис доларів США.

Викриття факту та попередження протиправних дій проводилося прокурорами спільно зі співробітниками Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Таке покарання призначено Лисичанським міським судом Луганської області у зв’язку з тим, що обвинувачений активно сприяв розкриттю злочину та викриттю осіб, які причетні до його вчинення, надав свідчення стосовно співробітників «МДБ ЛНР» та їх куратора з ФСБ РФ.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1039