Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Прокуратура у судовому порядку повертає Сєвєродонецькій тергромаді незаконно передані землі вартістю 6,5 млн гривень

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області продовжує вживати заходи представницького характеру для повернення у власність міської територіальної громади 4,3 га земель вартістю 6,5 млн грн, які незаконно передано житлово-будівельному кооперативу на безоплатній основі.

Встановлено, що у 2019 році рішенням міської ради вказану земельну ділянку відведено у приватну власність для забезпечення житлом учасників антитерористичної операції. Всупереч вимог житлового законодавства, органом місцевого самоврядування не перевірено факт перебування засновників та членів кооперативу на квартирному обліку, а також те, що вони потребували поліпшення житлових умов та мали статус учасників АТО.

Окрім того, вказане об’єднання є обслуговуючим кооперативом, що взагалі виключає можливість виділення земель для житлового будівництва.

Реагуючи на виявлені порушення, окружна прокуратура заявила позов про визнання незаконним та скасування державної реєстрації. Господарський  суд Луганської області позов задовольнив, проте земельну ділянку повернуто не було.

Діючи  в інтересах держави в особі Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації,  прокурори звернулися до суду з метою витребування  земель з протиправного володіння.

Під час розгляду цієї позовної заяви суд визнав обґрунтованими доводи прокуратури, підтвердив порушення вимог законодавства та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі.

Після набрання судовим рішенням законної сили буде вжито заходів, спрямованих на його реальне виконання.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1059