Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

Учасника НЗФ РФ, затриманого поблизу лінії розмежування на Луганщині, взято під варту (ФОТО)

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури громадянину України повідомлено про підозру в участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у 2017 році мешканець окупованого міста Алчевськ вступив до лав незаконного збройного формування «6-й окремий мотострілецький козачий полк ім. М. Платова» так званої «народної міліції ЛНР».  Він служив «оператором відділення протитанкової керованої ракети». Завданням підрозділу було знищення  підрозділів й військової техніки Збройних Сил України, а також отримання військової переваги над супротивником.Учасник НЗФ брав активну участь у здійсненні збройного супротиву силам та засобам АТО/ООС. Відповідно до поставлених завдань здійснював спостереження за переміщенням підрозділів українських військових, передавав інформацію для координації і ведення бойових дій із застосуванням вогнепальної зброї, військової техніки та артилерійського озброєння.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що з липня 2021 року підозрюваний служить «офіцером-наглядачем Представництва Спеціального центру контролю та координації припинення вогню», що входить до складу так званої  «народної міліції ЛНР».

Затримали учасника НЗФ 13 жовтня 2021 року на лінії розмежування  поблизу міста Золоте на Луганщині. Він був одягнутий у військову форму, при собі мав вогнепальну зброю з двома спорядженими магазинами та військовий квиток.

Наразі Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затримання здійснювалося контррозвідкою СБУ спільно з підрозділами Збройних Сил України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3639