Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2021

Розповсюдження підроблених довідок про результати тестів на COVID-19 – мешканцю Старобільського району повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру мешканцю селища Мілове за фактом розповсюдження підроблених довідок про результати тестів на COVID-19 (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190, ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, збут підроблених довідок про негативний результат дослідження на коронавірусну хворобу організував власник місцевої аптеки. Розповсюджував їх серед громадян, які перетинали державний кордон на пункті пропуску «Мілове». Вартість «довідки» становила 600 гривень.

Фальшиві копії бланків мережі медичної лабораторії зі списку Міністерства охорони здоров’я містили QR-код та були виготовлені двома мовами – українською та англійською.

Правоохоронці задокументували факт продажу п’яти «довідок» з негативними результатами лабораторного дослідження на суму 3000 гривень.

У ході санкціонованих обшуків у чоловіка виявлено та вилучено довідки-результати досліджень, блокноти з чорновими записами, флешносії, комп’ютерну техніку.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилося прокурорами спільно з оперативним підрозділом Луганського прикордонного загону та Старобільським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За вказані дії передбачено покарання до 3 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Міловського відділу Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 915