Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Затримано та взято під варту розшукуваного колишнього командира підрозділу так званого «МДБ ЛНР» (ФОТО)

За процесуального керівництва управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури у кримінальному провадженні затримано колишнього співробітника так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР» окупаційної адміністрації РФ.

Особа перебувала у розшуку за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та участі у не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, мешканець Луганська у 2014 році вступив до лав незаконного збройного формування та став командиром бойової тактичної групи в «окремій бригаді особливого призначення «Одеса» так званого «МДБ ЛНР».

На початку збройної агресії Російської Федерації підозрюваний брав активну участь у здійсненні збройного супротиву силам АТО, контррозвідувальній та диверсійно-розвідувальній діяльності. Він супроводжував спецоперації «МДБ ЛНР», зокрема з пошуку та затримання проукраїнськи налаштованого місцевого населення, проведення незаконних обшуків та інших порушень конституційних прав громадян.

Очолювана підозрюваним воєнізована ланка ОБрОН «Одеса» сприяла діяльності незаконних збройних формувань при захопленні Луганського аеропорту, адміністративних приміщень та житлових будинків.

На виконання ухвали суду про привід підозрюваного та у результаті проведення успішної операції громадянина затримано після перетину державного кордону зі сторони РФ. Наразі до нього судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Затримання здійснювалося контррозвідкою СБУ за участі підрозділу внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1167