Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2022

«Відкат» поліції за сприяння у реалізації фальшивих підакцизних товарів (ФОТО)

Прокурори Луганської обласної прокуратури разом з правоохоронцями задокументували факт надання особою неправомірної вигоди одному з керівників територіального відділу поліції області за безперешкодне здійснення незаконної торгівельної діяльності (ч. 3 ст. 369 КК України).

У ході слідства встановлено, що на ринку у м. Рубіжне місцевий підприємець здійснював продаж горілки та тютюнових виробів без ліцензії та марок акцизного податку. В рамках профілактичної роботи у жовтні 2021 року поліцейські Луганщини склали на нього протоколи про адміністративні правопорушення.

Аби уникнути відповідальності, 61-річний чоловік звернувся до начальника поліції з хабарем та пропозицією щомісячних «відкатів» за продовження незаконної діяльності.

Наразі правоохоронні органи повідомили місцевому підприємцю про підозру та направили до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Луганське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

За вказаний злочин фігуранту загрожує позбавлення волі від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1396