Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2022

Із студента в бойовики – підозрюється «правоохоронець» так званої «ЛНР»

За процесуального керівництва прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області співробітники поліції заочно повідомили про підозру «правоохоронцю» так званої «ЛНР» за фактом участі у діяльності непередбаченого законом збройного формування.

За даними слідства, у жовтні 2014 року студент одного з навчальних закладів м. Старобільськ Луганської області покинув навчання та добровільно вступив на «службу» до лав «правоохоронного органу» незаконної самопроголошеної «республіки».

У ході своєї злочинної діяльності чоловік чергував на блок-посту на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Будучи вдягнутим в камуфльований одяг з використанням знаків розрізнення та з автоматичною вогнепальною зброєю, він здійснював контрольно-пропускний режим – перевіряв транспортні засоби та документи у громадян, які перетинали блок-пост.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Старобільського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

За вчинене фігуранту загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(За матеріалами Старобільської окружної

прокуратури Луганської області)        

кількість переглядів: 1106