Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2022

Летальна ДТП - підозрюється керманич напідпитку

За процесуального керівництва прокурорів Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області правоохоронці повідомили про підозру мешканцю смт Борівське за вчинення смертельної ДТП.

За даними слідства, у січні 2021 року в нічний час доби нетверезий водій разом із двома пасажирами рухався між населеними пунктами Луганської області. Побачивши пішохода, який йшов у попутному з автівкою напрямку, водій не вжив необхідних заходів для зменшення швидкості до зупинки транспортного засобу та здійснив на нього наїзд. Внаслідок ДТП пішохід помер на місці.

Керманича автомобіля правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України на місці вчинення злочину.

За принципової позиції прокурорів Сєвєродонецький міський суд Луганської області застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За вчинене чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк.

Коментар: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької

окружної прокуратури Луганської області)

кількість переглядів: 1083