Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2022

Вимагав дві тисячі доларів США від підприємця – підозрюється інспектор Держпраці

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури правоохоронці повідомили про підозру посадовцю Держпраці у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, 49-річний чоловік, будучи інспектором одного з відділів Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, вимагав від місцевого підприємця грошові кошти за не притягнення її до адміністративної відповідальності за правопорушення, начебто виявлені в процесі проведення перевірки. Усього посадовець вимагав та одержав 2 тисячі доларів США.

Правоохоронці затримали особу безпосередньо під час отримання другої частини хабаря в порядку ст. 208 КПК України.

У ході проведених обшуків у підозрюваного вилучено грошові кошти, документи та інші предмети, що мають значення у справі.

Наразі правоохоронцями вирішується питання про обрання запобіжного заходу та арешт вилученого майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

За вчинене фігуранту загрожує  до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 895