Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2022

Затриманому на лінії розмежування учаснику НЗФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури правоохоронці повідомили про підозру громадянину України за фактом участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у лютому 2016 році мешканець Луганщини добровільно вступив до лав «Шостого окремого мотострілецького козачого полку ім. Платова», що діяв у складі так званої «Народної міліції «ЛНР».

До лютого 2022 року 37-річний чоловік перебував у штаті гранатометного відділення мотострілкового батальйону «6 ОМСКП». У повній бойовій готовності з застосуванням вогнепальної зброї, артилерійського озброєння та військової техніки, підозрюваний безпосередньо брав участь у збройному супротиві силам АТО та ООС.

Правоохоронці затримали учасника НЗФ окупаційної адміністрації РФ на лінії розмежування з тимчасово окупованою територією у Попаснянському районі Луганської області.

На даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1041