Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2022

За порушення законів та звичаїв війни учасники НЗФ, що входили до складу злочинної групи постануть перед судом за викрадення та утримання людей

За результатами спеціального досудового розслідування, прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які впродовж 2014 року незаконно позбавляли волі та утримували у місцях несвободи громадян, залучаючи їх до примусової праці, чим порушили закони та звичаї війни.

За даними слідства, злочинне угруповання входило до складу «Козацької національної гвардії всевеликого війська донського ім. М. І. Платова». У липні 2014 року учасники злочинної групи позбавили волі чотирьох мешканців міст Золоте та Гірське у липні 2014 року. Вони незаконно затримали громадян, погрожуючи фізичною силою та застосуванням вогнепальної зброї. Після цього – заволоділи їх майном.

Учасники групи утримували потерпілих у захопленому приміщенні Лисичанського міськвідділу СБУ та на території блокпосту. Зловмисники змушували заручників копати окопи та траншеї, будувати захисні барикади та фортифікаційні споруди на місцях дислокації окупаційних військ.

Чотирьом фігурантам інкримінують порушення законів та звичаїв війни, незаконне позбавлення волі та викрадення людей, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За вчинене особам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Наразі усі учасники злочинної групи перебувають у розшуку.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань та слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури                        

кількість переглядів: 1231