Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2022

«Секретар виборчої комісії» підозрюється за участь у незаконному «референдумі» з визнання державної самостійності «ЛНР»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру одному з депутатів Золотівської міської ради Попаснянського району Луганської області у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, у травні 2014 року особа брала активну участь в організації та проведенні незаконного «референдуму» з визнання державної самостійності «ЛНР». Підозрювана, виконуючи функції «секретаря виборчої комісії», здійснювала облік осіб, видавала «бюлетені», слідкувала за процесом і порядком голосування.

Результати такого незаконного «волевиявлення» передали до так званої «центральної виборчої комісії» для подальшого відокремлення Луганської області від території України та проголошення так званої «ЛНР».

За вчинення протиправних дій підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1272