Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2022

Співпрацює з державою-агресором – повідомлено про підозру псевдопосадовиці окупаційної «адміністрації міста Стаханова лнр»

За процесуального керівництва прокурорів Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру мешканці  міста Кадіївка (колишн. Стаханов) в колабораційній діяльності (ч.5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 47-річна жінка, усвідомлюючи відкриту російську агресію проти України, відкрито співпрацює з представниками держави-агресора та обіймає керівну посаду адміністративному органі окупаційної влади рф. У порушення Конституції та Законів України, вона працює «заступником голови адміністрації міста Стаханова лнр», що діє на території тимчасово окупованого Алчевського району Луганщини.

Псевдопосадовиця виконує функції із забезпечення діяльності незаконно створених структур на території міста, підконтрольних окупаційній адміністрації рф, виконує доручення голови так званої «лнр» з організації роботи так званого «органу влади».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, загрожує покарання – до 10 років ув'язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 742