Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2022

Костянтин Караман: Жоден воєнний злочинець не уникне покарання

Про це заявив виконувач обов’язків керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман під час зустрічі з представниками консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки в Україні, які перебувають з візитом в країні.

Костянтин Караман наголосив: «Наразі Луганська область займає перше місце в Україні за кількістю направлених до суду обвинувальних актів за результатами розслідувань кримінальних проваджень слідчими СБУ. За підтримання публічного обвинувачення саме прокурорами Луганської обласної прокуратури було ухвалено судом перший вирок в Україні за ст.438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)».

Керівник оперативного Департаменту, Лін Шихан, відзначила плідну співпрацю з Луганською обласною прокуратурою.

В ході зустрічі обговорили специфіку розслідування воєнних та інших міжнародних злочинів, а також виклики, з якими стикаються прокурори.

«Жоден воєнний злочинець не уникне покарання. Злагоджена робота прокурорів дає свої результати, але ми не зупиняємось. Реагуємо швидко та беззаперечно», ‒ підкреслив Костянтин Караман.

Він окремо відзначив результативну співпрацю з представниками місії щодо підтримки прокурорів регіону в питаннях притягнення до відповідальності винних у вчиненні воєнних злочинів.

Лін Шихан зазначила, що колеги з місії продовжать підтримувати ініціативи прокурорів Луганщини та домовилась про подальші зустрічі.

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 796