Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2023

Викрито чотирьох «керівників» в окупаційних адміністраціях на Луганщині

За процесуального керівництва Сватівської, Щастинської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області викрито чотирьох громадян України, які обійняли керівні посади в окупаційних адміністраціях так званої «лнр» (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року двоє мешканців Сватівщини почали співпрацювати з представниками країни-агресора. Вони добровільно обійняли «посади» в незаконних «органах влади» псевдореспубліки. Перша фігурантка стала так званим «начальником Тимонівського відділу із життєзабезпечення адміністрації Троїцького району лнр», другий – «завідувачем сектору забезпечення життєдіяльності села Дем’янівка адміністрації Білокуракинського району лнр».

Крім того, стосовно так званого «керівника відділу із забезпечення життєдіяльності с. Муратове, с. Капітанове, с. Путилине, с. Гречишкине, с. Дубове, с. Окнине Новоайдарського району лнр» та «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Просяне адміністрації Марківського району лнр» матеріали обвинувачень вже направлені до судів для розгляду по суті.

На псевдопосадах вони сприяють у легалізації окупаційного режиму у незаконно створених органах так званої «лнр».

За протиправні дії фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської, Щастинської та Старобільської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 878