Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2023

Брали участь у псевдореферендумі за приєднання до рф – підозрюються ще двоє колаборанток з Луганщини

За процесуального керівництва Луганської обласної та Сєвєродонецької окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру двом мешканкам Луганщини у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, двоє підозрюваних, мешканки м. Луганськ і м. Кремінна, допомагали окупаційній владі так званої «лнр» у проведенні нелегітимного референдуму на тимчасово окупованій території регіону щодо входження до складу рф та залучали до протиправної діяльності інших осіб.

У період часу з 23 по 27 вересня 2022 року перша фігурантка добровільно очолила «Жовтневу територіальну виборчу комісію м. Луганська», інша стала так званим «членом дільничної виборчої комісії м. Кремінна».

Підозрювані особисто складали списки виборців, видавали так звані «бюлетені» для голосування, вели їх підрахунок та складали протоколи голосування.

Фігуранткам загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права до 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ України в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 807