Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2023

Двоє псевдокерівників з Луганщини підозрюються у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Сватівської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області двом мешканцям Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що в травні 2022 року 30-річна мешканка смт Білокуракине Луганської області приступила до виконання обов’язків так званого «начальника відділу культури, туризму, молоді та спорту адміністрації Білокуракинського району лнр».

Інший підозрюваний – 43-річний мешканець смт Марківка, у грудні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого «заступника голови адміністрації Марківського району лнр».

Псевдокерівники організовують та забезпечують роботу незаконних установ при окупаційній владі рф.

За протиправні дії їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської та Старобільської окружних прокуратур)

кількість переглядів: 1064