Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2018

Прокуратурою Луганщини направлено до суду обвинувальний акт стосовно так званого «командира» «Народної міліції «ЛНР»

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець Луганщини з травня 2014 року брав участь у незаконній діяльності «6-го окремого мотострілецького козачого полку «імені Матвія Платова» на посаді так званого «командира артилерійської батареї».

Зазначений структурний підрозділ силового блоку терористичної організації «ЛНР» здійснює збройний опір співробітникам правоохоронних органів України та військовослужбовцям Збройних Сил України, які задіяні для відсічі збройної агресії Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганської області, а також проведення артилерійських обстрілів та залякування цивільного населення на території лінії зіткнення в Луганській області.

Крім того, встановлено, що поплічник терористів за допомогою психічного впливу втягнув у злочинну діяльність неповнолітнього, який через засоби мобільного зв’язку та соціальну мережу «ВКонтакте» повідомляв про місця розташування фортифікаційних споруд Збройних Сил України на території Попаснянського району Луганської області з метою проведення артилерійських обстрілів по позиціях Збройних Сил України.

Оскільки бойовик переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, стосовно останнього здійснено процедуру спеціального досудового розслідування, за результатами якої обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 304 КК України, особі загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2942