Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Прокуратура контролює забезпечення законності при застосуванні заходів впливу за адміністративні правопорушення

Встановлені непоодинокі випадки, коли працівники Національної поліції нехтували вимогами чинного законодавства при зазначенні фактичного часу затримання осіб. Зокрема, затримані особи попередньо доставляються до медичних закладів правоохоронцями територіальних відділів поліції, проте час проведення огляду лікарями  у протоколах затримання не зазначається, а отже  строк затримання не зараховується у строк відбування адміністративного арешту (порушуються вимоги ст. 327 КУпАП). 

Крім цього, службовими особами ізоляторів тимчасового тримання не завжди заарештованому чи затриманому повідомляється про мотиви арешту та останні не ознайомлюються з постановами суду про накладення адміністративного стягнення у вигляді арешту.

Також в ході перевірки встановлені порушення вимог законодавства щодо проведення огляду затриманих осіб.

Прокуратурою області направлено вказівку керівництву ГУНП в Луганській області про усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства, яка на теперішній час перебуває на розгляді.

Усього від початку 2018 року органи прокуратури області за результатами наглядової діяльності з метою поновлення конституційних прав громадян внесли понад 40 документів прокурорського реагування. За їх розглядом посадові особи органів Національної поліції притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

Зазначені питання перебувають на постійному контролі керівництва прокуратури Луганської області.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1772