Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2019

На Луганщині оголошено підозру жительці Новоайдарського району, яка навесні 2014 року брала участь у проведенні незаконного «референдуму»

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка в травні 2014 року спільно з іншими особами організувала на території населеного пункту виборчу дільницю для проведення так званого «референдуму» з визнання державної  самостійності «ЛНР».

Перебуваючи на  посаді члена дільничної «виборчої комісії», підозрювана вела та заповнювала списки виборців. Після проведення псевдореферендуму остання разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи, передала «бюлетені» представникам так званої «Луганської народної республіки» для подальшого підрахунку та оголошення результатів.

На сьогодні жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1757