Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2019

Прокуратура Луганської області підсумувала роботу за 2018 рік

У роботі наради взяли участь заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур, структурних підрозділів регіональної прокуратури, начальники відділів місцевих прокуратур.

У своєму виступі прокурор області Володимир Янко наголосив, що належна організація роботи та координаційної діяльності сприяла досягненню успішних результатів як у сфері протидії злочинності, так і поза межами кримінального судочинства.

Зокрема, зменшилася кількість облікованих злочинів, у тому числі очевидних умисних вбивств та замахів, тяжких тілесних ушкоджень, злочинів проти власності, громадської безпеки, у сфері незаконного обігу наркотичних засобів тощо.

Загалом забезпечено ефективне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у слідчих підрозділах Національної поліції, Служби безпеки України,  Державної фіскальної служби, про що свідчить зменшення кількості реабілітуючих судових рішень, а також випадків оскарження дій та рішень слідчих і прокурорів у суді.

З ухваленням вироків за участі прокурорів судами розглянуто понад 2200 кримінальних проваджень, у тому числі стосовно 54 осіб, винних у вчинені корупційних злочинів, при цьому 4 таких осіб засуджено до реального позбавлення волі (з 53 у державі).

При реалізації функції представництва інтересів держави в суді прокурорами заявлено позовів на суму понад 217 млн грн, з яких судами задоволено на 155 млн грн. Забезпечено виконання судових рішень на користь держави на суму понад 97 млн гривень.

Водночас прокурор Луганської області звернув увагу на необхідність вжиття додаткових заходів на окремих напрямах, насамперед, щодо виявлення та якісного досудового розслідування корупційних злочинів, злочинів проти довкілля та у сфері земельних правовідносин, а також безумовного дотримання законності під час виборчого процесу у межах компетенції.

За результатами наради розроблено комплекс організаційно-практичних заходів на наступний період задля подальшого підвищення ефективності діяльності органів прокуратури області.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1672